joi, 30 aprilie 2009

Reţeta verzei politice


Se ia una bucăţica blondă. Nu la intamplare, ci special cu nume de galinacee… După soţ. Şi, musai cu nurii copţii prin ograda liberală.
Se framantă bine, în timp ce consiliază decoltând palate cotroceniste pline de marinari ahtiaţi dupa putere deplină.
Apoi, se arunca de buna voie, dar cu zburatăcelile de rigoare, în curtea vecinilor de Alianţă. Se unge cu funcţii înalte şi execută, la comanda „Golden Blitz!”, emisiuni cu ţintă despre o scrisoare (pardon, bileţel tăricenesc) pierdută prin arhivele Cotroceniului.
Se dă în clocot, adăugându-se niscaiva ingrediente roz şi trambiţate la televizor. După (dez)gust.
Se lasă o zi doua zile de fierbere în suc propriu. Până apare scrisorica. Care nu este nici pe departe roz, şi nu a fost niciodată arhivată decât în minciunica coborata pe chelia „acoperişului” prezidenţial. Chestiuni, ce lasă muţi de uimire întrega opinie publică românească şi nu numai.
Se mai adugă niscaiva ipocrizie răsuflată din Palatul Victoria, mascată într-un drept la replică la santaj, piperată cu indicii tendenţioase spre demisii şi demiteri. Apoi se macerează în catacombele Bucureştiului printre izvoarele balneare descoperite taman după trasarea linilor de parcare ale turismului deşănţat. Asta, în timp ce croşetează minciunele electorale la televizor.
Se serveşte obligatoriu şi repetat alegătorului roman constipat de prea multe politicianisme de mahala.
Se poate servii, rece, la tavă, şi noilor gazde, care ne-au primit pe continent. De altfel, reţeta noastră a devenit foarte cunsocută şi prin forurile de la Bruxelles si Strasburg, dar mai ales „preşedinţilor”(?) ţărilor nordice.
Nu de alta, dar, unii oficiali au refuzat să îngurgiteze preparatul. Având mai multă experienţă în arta culinară au catalogat scurt produsul ca fiind o varză. Ceea ce a facut cam de oaie imaginea României. Pesemne, lipsiţi total de umor, europenii nu au aprecieri asupra geniului lui Cargiale. Ori, si-or fi dat seama că nu este vorba de vreo schiţa a scriitorului?...

0 comentarii:

Blog Widget by LinkWithin