marți, 2 iunie 2009

Cei din urmă vor fi cel dintâi


Sub sloganul „cei din urmă vor fi cei dintâi”, una dintre „progeniturile” asemănătoare la trup şi suflet etalonului de partid băsescian, Dragoş David îşi incheie un mandat de europarlamentar, în speranţa că va mirosi Chanel-ul cotloanelor PE şi pe mai departe. Asta în defavoarea unui coleg de breaslă şi de partid, dar mult mai bine văzut la Strasbourg şi Bruxelles, dar şi în lumea politică românească, Nicolae Vlad Popa. Acesta din urmă a fost eliminat de pe listele de partid pentru europarlamentare, asta prin grija deosebită pe care i-au purtat-o reprezentanţii conducerii braşovene a PDL, dar în special junele-primar sau invers al Braşovului, George Scripcaru, plimbat prin străinătăţuri de afiliatul „băieţilor deştepţi” care este Dragoş David.
Dar să revenim la europarlamentarul David, care, dacă şi-ar fi făcut un raport al activităţii sale prin PE ar fi avut nevoie doar de o filă A4 şi un pix fără pastă pentru a-l completa. Asta, în ciuda faptului că a păpat din bugetul ţării cam 20.000 de euro pe lună pentru a-şi asigura plimbările prin Europa. Fără nici un rezultat concret. Şi, asta nu o spun eu, ci un top al europarlamentarilor dat publicităţii în luna martie. De altfel, toţi reprezentanţii României la Bruxelles au fost printre cei mai leneşi dintre aleşi, iar europarlamentarii braşoveni nu au făcut rabat de la regulă.
Majoritatea europarlamentarilor trimişi de România în PE au punctaje slabe atât pentru activitate, cât şi pentru prezenţă, cel mai bine clasat român fiind abia pe locul 90 din 921, iar cel mai slab fiind pe 916.
Autorul clasamentului, Flavien Deltort, este un fost asistent al europarlamentarului liberal italian Marco Cappato şi analiza sa, publicată pe site-ul www.parlorama.eu (apariţie, care l-a un moment dat a dispărut de pe site-ul respectiv), se bazează pe date obţinute din evidenţele oficiale ale Parlamentului European, luându-i în calcul pe toţi cei 921 de eurodeputati care s-au perindat în cursul actualei legislaturi.
Topul ia în considerare activitatea europarlamentarilor începând din 2006, incluzând astfel şi perioada în care reprezentanţii României erau doar eurobservatori.
În acest top, Dragoş David s-a dovedit a fi cel mai slab dintre români. Practic, acesta a fost ultimul europarlamentar braşovean de pe listă, David primind fix zero puncte din cinci la activitate şi doar două puncte din cinci la prezenţă. Înteresant este însă că dintre cei evaluaţi, doar Dragoş David mai este pe un loc eligibil, pe următoarele liste de europarlamentare, cu toate că în toate clasamentele a punctat mai slab decât colegul său Nicolae Vlad Popa, dar şi decât ceilalţi parlamentari europeni de Braşov.
Aşadar, ne pare rău de ieşire în decor a unui mare om politic, N.V. Popa, dar salutăm intrearea cu tam-tam a acestuia în societatea civilă. Vina îi aparţine în parte şi colegului său de partid Dragoş David.

0 comentarii:

Blog Widget by LinkWithin