luni, 7 septembrie 2009

Lauda de sine... ba pe-a lor!


În sfârşit cineva laudă Guvernul, care fie vorba între noi, a cam fost stropşit până şi de „infailibilul” Băse, preşedintele tuturor românilor din PD-L. Şi cine altcineva dacă nu nişte parlamentari de Braşov, de fapt unul, ar fi putut să o facă mai bine. Adică, aia ai PDL Braşov care susţin ideea Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe cele trei pachete de legi, privind educaţia, salarizarea unică în sistemul bugetar şi reforma agenţiilor guvernamentale. Spre exemplu, senatorul braşovean Florin Staicu a precizat, de fapt a citit din vreo 4 pagini a programului guvernamental, spre plictisul jurnaliştilor prezenţi la o conferinţă de presă, că „de 20 de ani nu s-a făcut o reformă structurală în România şi iată că Guvernul Boc are curajul de a face acest lucru care până acum nu s-a făcut decât corectând anumite disfuncţionalităţi”. El a susţinut că reforma administrativă se va face în mai multe etape, printre care a amintit etapa reformei legislative, a sistemului de salarizare, a cumulului salariilor cu pensia, reorganizarea instituţiilor publice, reforma în educaţie, măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, restructurarea sistemului public de pensii, descentralizarea şi reforma funcţiei publice.
Staicu susţine că cea mai bună variantă a pachetului legislativ în domeniul educaţiei este cea a Comisiei Miclea, „singura care se axează pe elev, ci nu pe profesor”, dorindu-se asigurarea unor competenţe multiple, cum ar fi cele de comunicare, în limba maternă, dar şi în două limbi de circulaţie internaţională, competenţe digitale, competenţe fundamentale de ştiinţă şi tehnologie, precum şi competenţe axiologice.
Andronache, adică deputatul PD-L cu nostalgii viceprimariale vrea şi el ca Băsescu să continue reforma instituţională, atestând încă odată că “Zeus” cel hăhăit conduce de fapt Guvernul.

Totuşi, eu nu prea înţeleg treaba asta cu răspunderea guvernamentală. Dacă, ceva nu iese, cine răspunde? Nimeni, că doar suntem încă în Românica. Sau poate vreun doi şi un sfert al lui Vanghelie sau SRI-ul Elenei Udrea vor răsunde eventual la apeluri, că de ascultat oricum ascultă. Apropos, de ce nu se sesizează nişte instituţii că cei doi, adică Vanghelie şi Udrea au primit informaţii ilegal?...
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin