miercuri, 5 august 2009

Instituţia paparudelor guvernamentale!

În plină criză financiară, Guvernul României a mai decoperit o găselniţă instituţională, menită să pape bani publici, mulţi bani publici. Practic, în ciuda ploii, dar ca efect apă de ploaie, a fost inventată instituţia paparudelor. Şi nu e o glumă. Chiar a fost scornită Administraţia Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, care are ca scop diminuarea pagubelor produse de vreme şi satisfacerea nevoilor de apă. Aceasta va alunga norii, va combate grindina, iar pentru toate acestea vor fi angajaţi aproape 70 de paparude. Pardon... oameni. Care vor fi plătiţi din bani publici pentru asta.
Potrivit Hotărârii de Guvern semnate de prim-ministrul Emil Boc şi contrasemnată de miniştrii Agriculturii, Internelor, Finanţelor, Muncii şi Mediului, din 2010 vom avea trei centre zonale pentru schimbarea vremii.
Aş vrea totuşi să ştiu cine din Guvern va incanta “cărămidă lucitoare...”, şi dacă funcţionează. Mie nu prea mi-a ieşit cât am fost copil. Aş vrea să-i văd pe Videanu sau Pogea, pe un Nimirschi ori Niţă pe post de paparude. Cred că le-ar sta bine.
Boc, Udrea şi Plăcintă au demosntrat că sunt deja. Cred că au talent în acest domeniu, atestând însă că incantanţiile lor nu se referă la ploaie, ci la chiriaşul de la Cotroceni.

0 comentarii:

Blog Widget by LinkWithin