miercuri, 9 septembrie 2009

(Coc)olitoare cu cântec anti-paparude!


Ce ţi-e şi cu (coc)ocolitoarea asta a Braşovului?... Pufoasă la preţ şi parfumată de inaugurări, dar complet inutilizabilă. Din mai multe motive. Ba că pânza freatică e de vină, ba, mai nou, că plouă şi nu se poate turna încă un strat de asfalt plutitor.
Cu toate că tronsonul II al ocolitoarei a fost închis pentru a fi turnat ultimul strat de asfalt, cel de uzură, s-a spus că în trei zile drumul va fi redeschis circulaţiei auto, până acum nu s-a întâmplat nimic. Primarul George Scripcaru a explicat faptul că nu s-a putut turna întreg stratul de asfalt în primul rând că a plouat. În plus, cică nici asfaltul autohton nu are calitatea necesară să onoreze ocolitoarea Braşovului, astfel că se va aduce unul mai proaspăt şi mai frumos de pe litoral. „Am discutat cu specialiştii care lucrează la această lucrare şi am decis să aducem un bitum mai bun calitativ, care conţine nişte aditivi mult mai buni. Însă, acest bitum trebuie adus de la Mangalia, deoarece numai acolo se produce, şi durează puţin prelucrarea lui. Aşteptăm o zi doar fără ploaie şi va fină turnat acest strat de asfalt, după care vom redeschide circulaţia pe tronsonul II al ocolitoarei”, susţine primarul George Scripcaru, citat de Bună Ziua Braşov.
Îmi amintesc că acum ceva vreme, să fie vreo doi trei ani, media braşoveană turuia că se toarnă asfalt pe ploaie pe străzile municipiului, iar autorităţile au replicat spunând că nu e nici o problemă, apa ajutând să se lipească straturile de asfalt între ele. Acum ploaia nu mai bună?...
Până când ocolitoarea va avea parte de soare şi asfalt de Litoral (numai să nu se aleagă nisipul de el), poate şi o plajă lângă valurile generate de pânza fratică, o soluţie ar fi ca tot traficul greu să fie deviat prin centrul istoric al oraşului. Aşa, ar mai creşte numărul de turişti, măcar pentru statistică.
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin