marți, 29 septembrie 2009

Îmi bag picioarele!


E criză! Acum, şi varianta „lights” – criza guvernamentală! Poţi să o fumezi cu filtru, fără, cu sipcă sau să o mesteci pe stomacul gol. Că plin nu prea are cum să fie. A avut el grijă.
Cum care el? „Pactul pentru România”... La ce vă gândeaţi?... Adică un fel de mariaj, dar în paturi separate, o înţelegere de facto, dar contra firii, pentru simplul motiv de împărţire a ciolanului. Acum, se despart cu lacrimi în ochi de remaniere.
Cică, până acum nu ar fi fost motive de divorţ, iar acum cu remanierea lui Nica de la interne, acestea s-au adâncit. Ei aş!...
Marinarul cocoţat în fruntea ţării vrea să îşi „bage picioarele”, pardon, „să bage picioarele ambelor partide de la guvernare în apă rece”, PSD cam vrea să îşi „bage picioarele” în ea guvernare, dacă Boc nu se răzgândeşte. Toată lumea îşi „bagă picoarele”! Ar fi o soluţie... În plus, ar fi vorba şi de o mahmureală, a lui Băsescu şi sfaturi de duşuri reci, respectiv, cine şi cum se va spăla pe cap cu apă rece, să scape de pe urma băuturii. I-aş invita un pic prin Braşov, unde apă caldă nu-i de ceva vreme. Măcar ar face nişte duşuri reci.

Dar să ne lămurim:
Băsescu, mahmur? Niciodată! El aplică strategia cea mai simplă – să nu fi mahmur niciodată presupune să fi beat tot timpul! Nici nu are nevoie de duşuri reci. În ultima vreme a cam avut parte în băile sale de mulţime.
Pe de altă parte, PSD-ul s-a săturat să îşi ia şuturile în dos la guvernare. Asta, chiar dacă a fost bine să simtă mirosul de ciolan. Strategii patidului se gândesc că o campanie electorală e de mai bun augur din opoziţie, iar o lună-două de guvernare pe criză nu prea se merită. Mai ales că îi macină ideea unui atac la Băsescu, să mai urce niscaiva procente în sondaje. Se gândeşte şi se aplică o soluţie de revenire la conducerea ţării în alianţă cu liberalii. Dar, mai e mult până departe.

Până acum, guvernanţii şi-au cam „băgat picioarele” în ea ţară. Aşadar, de ce să nu îşi dea toţi demisia în Boc, pardon, bloc, şi să ne lase în pace. Oricum, se pare că lumea nu e mai interesată de nimic, şi-a „băgat piciorele”.
O dovadă în acest sens o reprezintă şi faptul că ieri, în mod curios, nu m-a vizitat nimeni pe blog. Aşa îmi arată counterul. Mi-au dispărut vizitatorii, unicii. Au rămas doar comentariile. Un fel de mult zgomot pentru nimic. Cred că mi s-a bulit counterul!
Tot răul spre bine. Am o bucurie, însă. O să li se bulească şi lor, politicianilor, counterul, când va fi nevoie de noi la urne. Poate că ne „băgăm picioarele”! Ei şi le-au băgat deja.
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin