marți, 29 septembrie 2009

Trilogie într-un singur episod – Penultimatumul lui Boc


Ce ne-am mai "distrat" cu remanierea cu cântec de lebădă „sincigaşă” pentru ambii parteneri ai „Pactului pentru România”. Cică, pentru ca să ni-l remanieze pe Dan Nica de la Interne, Boc le dă ultimatum lui Geoană şi ai lui roşiori cu stemă tri-trandafirie să prezinte un urmaş demn în ale ministerului. Deşi ideea era să pună „Dulăul” pedelist pe acolo, nostalgic după atare funcţie de pe vremea D.A.
Roşiaticii răspund prin destrămarea alianţei, oarecum maro(portocaliu cu roşu şi ceva noaţe cenuşii prezidenţiale cam dă culoarea...), de la guvernare. În fapt, episodul Primului-Ministru (Hmm! Greu de crezut, dar adevărat!) a fost doar un penultimatum, asta pentru că i-a mai păsuit vreo oră, două pe bieţii pesedişti să se hotărască dacă vin sau nu la negocieri. Oricum, de sanchi, PSD hotărâse să arate pisica ieşirii de la guvernare de cu o seară îniante. Numai că, nici „Penultimatumul lui Boc” nu a avut nici o şansă de reuşită, pe fir întrând deţinătorul absolut al serviciilor din ţărişoară, maestru marinar Traian Băsescu, care i-a chemat pe băieţii orgolioşi la negocieri. Avea şi cu ce, doar în mâna lui stătea pixul şi iţele, de care atârnă rămânerea lui Nica la minister. Astfel, mai marele şef de... ce vrea el nu a aprobat demiterea ministrului, considerând că motivaţia Boc-ului este insuficientă, trimiţând înapoi la serviciu şleahta de miniştri şi dintr-o parte şi din alta, atfel încât, Boc, cu tot cu „Penultimatul” său să vocifereze ceva din tăierile de salarii, pe timp de criză.
Este de la sine înţeles că trilogia nu va avea continuare, asemeni filmelor de succes cu personajul de spionaj care începe tot cu „B”, dar mai lung, Bourne, cu desfăşurare oarecum inversă, Boc neavând niciodată Identitate şi, niciodată, dar niciodată... Supremaţie.
Rămâne de văzut ce se mai întâmplă... Cu Boc e însă cert, nu va deveni personaj! E mult prea mic. Şi nu cu referinţe către statură, dar nici veleităţi de actor nu prea are. Nici măcar pe scena politică.
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin