joi, 17 septembrie 2009

Ajutoare pentru… frig!

Municipalitatea braşoveană anunţă sprijin pentru cei mai săraci, nu cu duhul, ci cu punga, că cetăţenii din urbe pot solicita ajutoare de încălzire începând cu 1 octombrie. Demersurile privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat sau pe gaze naturale pentru perioada 1 noiembrie 2009 – 31 martie 2010, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.
Totuşi, braşovenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire îşi vor tranforma apartamentele în frigidere. Nu de alta, dar, aceiaşi braşoveni nu vor avea apă caldă şi nici căldură cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie, anunţă CET Braşov, societate care are datorii de peste 400 de milioane de lei la furnizorul de gaz, care a anunţat că opreşte aprovizionarea până când asociaţiile de locatari îşi vor plăti restanţele.
Locatarii din peste 40.000 de apartamente nu vor avea în această toamnă nici căldură, nici apă caldă. Cei care şi-au plătit datoriile la întreţinere sunt revoltaţi. Asta, în ciuda faptului că municipalitatea Braşov a acordat la timp subvenţia pentru căldură, conducerea CET spune că banii nu ajung pentru plata facturilor restante.
La acest moment, datoriile asociaţiilor de proprietari către CET se ridică la 100 de milioane de lei. Reprezentanţii centralei spun că nu vor relua furnizarea agentului termic decât după ce asociaţiile îşi vor plăti datoriile.
Mai mult, CET nu a furnizat nici apă caldă apartamentelor legate la sistemul centralizat. În plus, şi pentru debranşări nu s-au dat prea multe aprobări, fiind suprataxate.
Astfel, nu se prea înţelege pentru ce se acordă ajutoare. Aşadar, care căldură, care apă caldă, care ajutoare?...
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin