Primesc o informaţie, prin care mi se comunică că instituţia Prefectului Judeţul Braşov s-a alăturat campaniei mondiale „Ora Pământului”, care s-a derulat pe 28 martie. Cu acest prilej, luminile exterioare şi interioare ale sediului instituţiei au fost stinse timp de o oră, între 20.30 şi 21.30. Şi eu care credeam că luminile din Prefectură sunt stinse demult la acea ora.
Tot atunci, însă, dar ceva mai tarziu în noapte România şi-a schimbat acele ceasornicelor cu o ora înainte trecând la ora de vară. Asta, în ciuda zvonurilor precum că din cauza crizei ora nu mai are 60 de minute, ci doar cinzeci şi ceva.
Cică, pentru a asigura succesul acestei iniţiative, cea cu „Ora pământului” (cealalta fiind doar o formalitate din partea românilor) ditamai prefectul Ion Gonţea a făcut un apel către toate instituţiile care activează în sediul amplasat pe Bulevadrul Eroilor nr. 3-5 pentru a sprijini această campanie. De asemenea, printr-o circulară, s-a solicitat tuturor serviciilor publice deconcentrate din judeţ să se alăture campaniei. Aşadar, prin ordin prefectural, angajaţii prefecturii şi ai deconcentratelor au rămas, prin reprezentanţi, cu lumina aprinsă mult după orele de program. Asta, doar pentru a o stinge în intervalul orar amintit mai sus
Trebuie spus totuşi că această acţiune, ce poartă numele de “Ora Pământului”, a fost lansată în martie 2007 cu poziţia simbolică a oraşului Sydney (Australia), pentru ca treptat să se transforme într-o iniţiativă fără precedent în istoria umanităţii, un semnal împotriva încălzirii globale. Peste 1.000 de oraşe ale planetei şi un miliard de oameni sunt aşteptaţi să participe pe 28 martie 2009 la aceste eveniment.
Se pare că şi în România, vorba „ultimul care pleacă din ţară să stingă lumina” s-a îndeplinit, dar cu deosebirea că nimeni nu a mai parasit ţara.
duminică, 29 martie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu