joi, 13 august 2009

Gata cu golăneala!


Poate pentru prima dată în istoria sa miticista, Emil Boc, adică acualul premier - pentru necunoscători, pentru ceilalţi doar un biet chiuaua al preşedintelui Băsescu -, are dreptate: “Statul trebuie reformat. Gata cu golăneala!”.

După o şedinţă recentă a Guvernului, Boc a găsit soluţia miraculoasă împotriva crizei economice: marea concediere. Miniştrii cabinetului Boc au anunţat, rând pe rând, ce agenţii din subordine desfiinţează sau comasează şi câţi funcţionari vor fi puşi pe liber. Din societăţile aflate sub oblăduirea Ministerului Economiei vor pleca circa 10.000 de oameni, iar de la Interne peste 1.200 de posturi vor fi eliberate, susţin minişteriabilii. La fel şi prin alte ministere.
Potrivit premierului, dincolo de reducerea lor numerică, "avantajul major constă în economia care se va face la bugetul de stat prin preluarea veniturilor agenţiilor care aveau venituri proprii... Gata cu asemenea golăneală! Îmi cer iertare pentru folosirea acestui cuvânt. Dar este într-adevăr o cheltuială abuzivă a banului public", a mai declarat premierul. Vor urma să fie trimişi în concedii fără plată şi alte câteva zeci de mii de funcţionăraşi publici de prin teritoriu. Vor râmâne binînţeles în sistem doar cei cu PCR (Pile, Cunoştiinţe şi Realţii), în general oameni pe care nu-i interesează prea tare calitatea şi eficienţa muncii pe care o prestează pe postul pe care a fost angajat. Restul vor îngroşa şatatele de neplată ale celor peste 300.000 de agenţii economice surpate până la faliment de către acelaşi Guvern. Adică, vor îngroşa numărul şomerilor.

Bineînţeles că nepoata domnului Boc îşi va păstra locul de muncă. Asta, pentru dăruirea, calitatea, priceperea şi eficienţa în câmpul muncii. La fel se va întâmpla şi cu ceilalţi piloşi care vor rămâne în sistem. Vor acţiona ca un tot unitar exact pentru cetăţean. Mai vivace, mai eficient, mai economic, cu spiritul omului care îşi face datoria faţă de ţară!... Pe dracu! Va fi un fel de pleacă ai lor, rămân ai noştri! Adică, doar cei care participă, cu acte în “regulă”, la golăneală, vorba premierului Boc.

Başca, prin măsurile anunţate, cu atât de mare tam-tam de politrucii băsescieni, se vor face economii la buget de vreo 52 de milioane de euro, adică fix cu 23 de milioane mai puţin decât are Elena Udrea la dispoziţie pentru perdele, şmenuri, slogane, şuşanele pe la Minister, doar pentru anul în curs. Halal economie la buget!

Din câte ştiu eu, există o vorbă pe la noi: peştele de la cap se împute! Economia ţării nu funcţionează pentru că sunt prea mulţi funcţionăraşi care nu ascultă ordine de manevre clientelare, ci din lipsa unor măsuri concrete. Măsuri ce ar trebui luate de un Guvern citov şi responsabil. Pe care îl conduce “onor” exact domnul Boc (de altfel, ştim cu toţii cine conduce Guvernul – n.a.).

Aşadar, dacă ar avea puţină demnitate, Boc & co. ar trebui să ne lase, să plece de acolo! Gata cu golăneala. Să emigreze, chiar şi în Congo! Dar, nu cred că o va face. Pentru că avem o ţară demnă, cu demnitari, dar fără demnitate.

2 comentarii:

Vania spunea...

Cum, gata cu golăneala? Demisionează domnul Boc? Sau domnul preşedinte?...

Marius Ola spunea...

Vania,

Tocmai că nu. Este sub demnitatea lor...

Blog Widget by LinkWithin