Supremul, adică primarele Braşovului, George Scripcaru, s-a dus la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor, să cerşească, pe ultima sută de metri înainte de venirea frigului, deblocarea situaţiei de la CET Braşov.
El a ajuns şi pe la furnizorul de gaz, care i-ar cam fi dat cu flit. Asta, pentru că datoriile CET către Gaz de France au ajuns pe la 400 de milioane de lei, iar nici un ban nu a ajuns la frunizorul de gaz în ultima vreme. Primarul a făcut, însă, un apel la asociaţiile de proprietari, solicitându-le să încerce recuperarea unei părţi din datoriile pe care unii braşoveni le-au acumulat la societatea de termoficare. „Fără sprijinul asociaţiilor nu vom rezolva absolut nimic”, spune edilul.
Probabil asociaţiile de proprietari, mă rog, reprezentaţii acestora, au cam stat cu mâinile în sânul nespălat din cauza lipsei de apă caldă de vreo cinci luni. Motiv pentru care, de altfel, la ultima şedinţă de Consiliul Local, de la începutul săptămânii a avut loc şi un protest în faţa Primăriei al unor tineri care au solicitat o rezolvare a situaţiei furnizării de agent termic şi apă caldă în sistem centralizat.
Aşadar, la îndemnul primarial, preşedinţii de asociaţii ar trebui să se înarmeze cu bâte şi să facă pe recuperatorii, rupându-le genunchii sau altceva celor care nu plătesc apa caldă(care?) şi căldura (care?).
Totuşi, de remarcat este că datoriile asociaţiilor de proprietari către CET ating 100 de milioane de lei, diferenţa până la 400 de milioane fiind datoriile către agenţi economici şi cheltuielile cu salariile angajaţilor CET, care, fie vorba între noi, şi le-au cam luat şi în lipsa activităţii mastodontului.
Interesant este însă şi că soluţii pentru CET Braşov nu s-au găsit în anii de la preluare (vreo 9), doar de câte unele, pentru devalizarea unor sume de pe acolo, prin firme mai mult sau mai puţin apropiate de partidul a cărui filială judeţeană o conduce Supremul Braşovului.
Vrem şi noi o soluţie, nu baliverne!