vineri, 10 iulie 2009

Când e vorba de Braşov, Guvernul are numai avioane în cap


Contractul dintre IAR şi Eurocopter va fi prelungit cu 10 ani, iar la Ghimbav va fi înfiinţat un centru de mentenanţă pentru elicopterele Puma şi Super-Puma, a susţinut sus (ei bine, cât a putut şi el) premierul Boc aflat la Braşov.
„Am venit la Braşov cu două veşti bune, despre două investiţii importante pe care Guvernul României le va sprijini. Am aprobat chiar ieri (miercuri - n.r.) hotărîrea de guvern prin care am creat cadrul legal pentru a utiliza politica ajutorului de stat pentru demararea celor două proiecte. Prima veste bună este că ne-am dat acceptul şi susţinerea pentru realizarea unei noi investiţii de către Premier Aerotech pentru fabricarea de componente pentru aeronavele Airbus. Este vorba despre o investiţie de 90 de milioane de euro, care, în final, va crea 700 de noi locuri de muncă“, a declarat Boc, plusând cu prelungirea ipotetică, cu încă zece ani, a contractului între IAR şi Eurocopter, pentru repararea elicopterelor Puma şi Super-Puma. „Această investiţie va crea, probabil, 400 de locuri de muncă şi, alături de cea a Premier Aerotech, va transforma Braşovul într-un centru de referinţă în acest domeniu al industriei aerospaţiale“, a conchis premierul Emil Boc, demonstrând încă odată că, atunci când e vorba despre Braşov, guvernanţii au numai avioane în cap.
Colac peste pupăză, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, i-a ţinut isonul şefului său din Guvern şi de partid, vociferând despre aeroportul mic şi foarte mic propus electoral de Scripcaru să se construiască la Ghimbav. Cât despre potenţa actualului Guvern, cuvintele ministrului sunt definitorii: „Noi facem un aeroport mic pentru că atîta putem să facem”.

0 comentarii:

Blog Widget by LinkWithin