marți, 21 iulie 2009

La cerşit în Bucureşti!

Otty, Scripy şi prefectul se duc la cerşit la Guvern. Chestiunea este că nu prea am înţeles ce. Să fie vorba de fonduri sau altceva... Nu de alta, dar, am primit un comunicat de presă de la Prefectură care atestă doar că Gonţea ar avea ceva probleme prin instituţia, pe care, conform funcţiei, cică o conduce, dar şi cu unele deconcentrate. Başca şi că vrea cantina de la Rulmentul. În rest, o bâguială despre proiecte, stadiul acestora şi fonduri guvernamentale şi europene. Nimic concret. Comunicatul sună cam aşa:

Prefectul Ion Gonţea va participa, alături de primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Attila Kovacs, la şedinţa de Guvern ce va avea loc miercuri, 22 iulie 2009.
Prezenţa celor trei oficiali braşoveni are ca scop prezentarea stadiului proiectelor de investiţii cu finanţare de la bugetul de stat, de la bugetele locale şi din fonduri europene şi identificarea unor soluţii pentru urgentarea acestor lucrări.
Ion Gonţea a precizat că va folosi acest prilej şi pentru a aduce la cunoştinţa membrilor Guvernului o serie de probleme cu care se confruntă Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, precum şi serviciile deconcentrate locale. „În ceea ce ne priveşte, voi solicita sprijin pentru preluarea fostei cantine de la Rulmentul, care poate fi folosită ca sediu pentru cele două servicii comunitare pe care le avem în subordine, respectiv cel de Paşapoarte şi cel de Înmatriculări. În prezent, cele două servicii funcţionează într-un spaţiu impropriu şi construcţia unui nou imobil presupune timp şi fonduri importante”.


Chestiunea este că sunt derutat.
1. Ce ar căuta dregătorul Gonţea la Guvern, având în vedere că este ditamai dealerul acestuia pe Braşov? Ori, tocmai pe principiul asta ar trebui să informeze Guvernul cu ce dracului vor braşovenii, chiar dacă unul dintre ei este lider de piaţă în municipiu, iar celălalt vice pe la CJ.
2. Şi Georgică mă cam miră, având în vedere că este vicepreşedinte la nivel de partid, iar chestiunea cu grăbitul la proiecte, ar putea-o rezolva foarte simplu pe linie de partid.

Încerc să înţeleg, totuşi, că nu sunt bani de campanie electorală, astfel încât, Georgică şi omul ce nu face mare brânză (decât cu iz penal) prin Prefectură atestă oarecare, dar caracteristic, exces de zel pentru fondurile de campanie ale partidul Băsescului, doar-doar i-or lăuda cineva la Capitală. Aspect, care însă, contravine cu deplasarea simpaticului Attila la Guvern. Din câte ştiu eu, UDMR nu e la guvernare... Încă.

PS: Oare Gonţea, vrea să aibă chifteluţe la discreţie, să i se arunce prin ferestrele solide şi zăbrelite al unui eventual viitor ceva mai întunecat? Rămâne de văzut...

1 comentarii:

flavius spunea...

servus...
si pina la urma obtine ceva, o chifteluta, ceva, vorba ta? :)
cele bune

Blog Widget by LinkWithin