joi, 2 iulie 2009

Miticul Danu în luptă cu deontologia ziaristului!


Frustrările din cauza detentei par să-l fi ajuns din urmă pe Miculfostprefect, actualmente Mr. Celmaistatistică din PD-L, adicătelea Aurelian Leonard Danu. Ori, cel puţin aşa se manifestă când se întâlneşte de gradul "zero" cu mine. Eu, ca ziarist, iar el ca "portocaliu" bineînţeles. Practic, Danu vrea să dovedeasca că de fapt nu contează câ eşti mic la stat, dacă nu eşti şi mitic la sfat.
Recent, după ce le-a explicat colegilor mei rămaşi gură cască la vorbele pline de înţeles de partid ale ilustrului pitic despre turismul braşovean care nu stă prea bine în statistici, m-a întrebat sec: "Ne mai înjuri?", punându-şi "spate" în întreaga suflare pedelistă braşoveană.
Pentru a nu-l lasa în confuzie pe domnul Danu, aflat într-o veritabilă eroare, aş dori să fac o precizare :
Ziaristul, în general, dar şi subsemnatul, nu este un birjar nenorocit, căruia prăjina până la nasul unui efemer deţinător de funcţii publice şi de partid, plătit din banii publici (deci şi din ai mei) pentru a servi o cauză comună a uitat să-i lase un bacşiş când a coborât din trăsură! Nu, domnule Danu!
Ziaristul nu înjură, mai ales atunci când îşi face meseria. Nici nu ar putea-o face, deoarece nu-i permite deontologia. Ziaristul poate în schimb să ia un personaj politic în raspăr, când omul cu pricina deviază "pe arătură", poate să facă public modul prin care un personaj public îşi face treaba sau nu. Poate să vă dea cu ziarul peste faţă, la figurat vorbind. În schimb, dumneavoastră puteţi să faceţi cu ziarul ce vreţi! Puteţi să-l citiţi, să-l aruncaţi, să-l închideţi, să-l cenzuraţi, să împachetaţi slănina cu el, să-l duceţi la spate sau să-l faceţi sul şi să-l băgaţi unde vreţi dumnevoastră! Indiferent dacă este vodevil sau de calitate. Ideea este să nu îl băgaţi în gură după aceea. Nu de alta, dar conţine plumb de la cerneala de tipar, care este toxic pentru organism.
De altfel, nici eu nu obişnuiesc să înjur şi, când o fac, mă refer la comunişti şi paşti, cuvinte legate în aceeaşi frază invectivă. Şi nici nu-mi bag ziarul în gură după ce îl folosesc la altceva...

0 comentarii:

Blog Widget by LinkWithin