miercuri, 23 septembrie 2009

Sex, droguri şi crime!


Pe când încercam să îmi elimin gândurile negre din minte, influenţat fiind de realitatea socială, dar mai ales realitatea mea, care, fie vorba între noi, îmi zâmbeşte asemeni unui soare cu dinţi, îmi vine în minte un banc prost spre foarte prost:

După ce a întâlnit-o la bal, Ion îşi dă întălnire a doua zi seara cu Maria în spatele şurii. Ion pregăteşte toate cele de cuvinţă. Un vinişor naturel, lumănări, sărăţele, covrigei, îşi cumpără ţigările „de după” şi se duce mai repede să nu întârzie. Doar urma o noapte de dragoste!
La întâlnire, însă, Maria nu apare, din cvarii motive, doar de ea ştiute. Astfel, că Ion al meu aşteaptă ce aşteaptă, vreo oră, două. Începe să se plictisească. Scoate vinul din paporniţă şi îşi pune un păhărel. Şi, încă unu. Apoi, infierbântat de dorinţă, accentuată de asprimea vinului, se gândeşte la Maria şi se apucă de... sex. Bineînţeles, singur. Apoi, îşi mai toarnă un păhărel, îşi aprinde o ţigară spunându-şi „trebuie şi un drog” şi... îşi antrenează, din nou, antebraţul. Apoi încă o ţigară, încă un păhărel.
Un ţânţar însă nu îi dădea pace. Îl bâzâia şi îl înţepa. La un moment dat, i se aşează pe frunte. Ion, într-un gest de lehamite îşi trânteşte o palmă peste gâză. Insecta cade moartă la pământ. Gestul lui Ion însă are şi o altă menire... Luminat, deşi în plină noapte, bărbatul exclamă:


- Iote bre! Ce viaţă frumoasă şi împlinită am! Sex, droguri şi crime!
Nu ştiu din ce motiv, îmi dau seama că, puerilul banc mi-a dat o clipă de bucurie, de zâmbet.
Însă, totodată, istoria îmi demonstrează altceva, iar zâmbetul meu devine fad. Asta, pentru că recent a fost dat publicităţii un raport prezidenţial care atestă permisivitatea faţă de drogurile uşoare şi faţă de sex. Nu ştiu care dacă raportul este un banc prost, la fel ca glumiţa mea, dar remarc că bancul meu se cam aseamănă cu raportul prezidenţial. Pe când, legalizarea crimelor?... Oricum, este o crimă ce se întâmplă în ţara asta.
Uff, ce s-a mai "chinuit" istoria să înfrângă frumuseţea unei clipe! Clipa mea. O vreau înapoi!
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin