miercuri, 14 octombrie 2009

Soluţia de la CET - îngheţul!


M-am trezit de dimineaţă, un pic prea devreme.... Şi, nu pentru că nu am avut somn, ci pentru că îmi clănţăneau dinţii... de frig, aspect care a avut un efect ceva mai consistent decât vreo zece ceasuri deşteptătoare.
Cu degetele tremurânde şi vinete m-am chinuit să tastatez pentru o inspecţie pe site-urile ziarelor locale, efectuând cum îmi e obiceiul o revistă sumară a presei. Surpiză!...
Pornit parcă să îmi facă în ciudă, super-eroul Braşovului, Supremul de la primărie, Georgică Scripcaru se laudă că problema CET-ului este ca şi rezolvată. "S-a rezolvat! CET Braşov va furniza în această iarnă apă caldă şi căldură", titrează Bună Ziua Braşov. Mai mult, oficiosul primarial, Monitorul Expres îi ţine isonul BZB-ului şi anunţă o "Promoţie la datoriile CET" .

Eu cred că aştia îşi bat joc de mine. Inclusiv ziarele pomenite.
Mai mult, cred că nu prea se pricep la elogii şi pupat fund primarial. Asta pentru că Supremul nu pare să juiseze. Nici măcar nu se arată prea încălzit de atare comportament al pupincuriştilor de serviciu de prin presa braşoveană. Nu de alta, dar, în altruismu-i cunoscut ne-ar fi cedat ceva din căldura proprie şi nouă amărăştenilor încarceraţi încă la sistemul centralizat de termoficare.
Până atunci aş sfătui un pic conducerea administraţiei publice din municipul Braşov să mai schimbe cadavrul CET din când în când. Ăsta s-a cam umplut de rahat şi a început să se împută. Ar putea chiar să împroaşte cu niscaiva excremente şi pe cei care se laudă că au rezolvat situaţia. Nu e nici pe departe rezolvată.Simt asta pe pielea mea.

Pe de altă parte, chiar dacă nu voi mai avea, din punctul de vedere al termiei, cui să-i adresez matinale fraze invective, "Există Viaţă fără CET"

În schimb, afară ninge... E frumos. A venit iarna la Braşov. Deşi imaginea îmi cam tremură. Este sublim cum se aşterne zăpada pe asfalt. Eu, tremur cu totul. Mă duc să-mi scot geaca de iarnă de la naftalină. Poate ţine şi loc de plapumă. Brrrrr!
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin