duminică, 30 august 2009

Pe când donarea parandărătului!!?


Probabil că niciodată. Nu m-am putut abţine să nu comentez, deşi m-am gândit ca weekend-ul ăsta să fie dedicat întrutotul poeziei şi pamfletului. Dar, i-ote aici informaţie de prim "rang"!...

Cică miniştrii au renunţat la 20% din remuneraţie. Ei au semnat declaraţiile pe proprie răspundere prin care renunţă la 20% din salariul net, banii urmând să rămână ca donaţie la bugetul de stat. Reprezentanţii PNL susţin că membrii cabinetului Boc oricum nu-şi meritau salariile pentru că nu au făcut nimic pentru a scoate România din criză.

Eu aş fi puţin mai răutăcios şi aş spune că exemplul miniştrilor guvernului de trei litere (cu diferenţa că nu începe, ci se termină cu "c") nu reprezintă mare pagubă în ciuperci. Dacă reduc toţi funcţionarii cheltuielile cu 20%, se va face economie la buget exact cât are buget Elena Udrea la minister de cheltuit pe "mirobolantele" campanii de promovare a turismului în gol pentru trei semestre din an.

Ei, adică miniştri, au fost numiţi după anumite creiterii. Nu vă gândiţi care cumva ca au fost nominalizaţi să scoată ţara din criză şi că reducerea salariilor lor se simte foarte mult la buget. Nici pe departe. Ei sunt cei care dictează pe ciosvârtă, fie ea şi mai mică acum în criză, dar… Aşadar, miniştrii sunt doar nişte dealeri de afaceri ale unor grupuri de interese mai mult sau mai puţin cinstite, mai mult sau mai puţin de partid. Ei, miniştrii ghidează bani publici către acestea (se ştie cum: licitaţii măsluite încredinţări directe, perdele, scene etc), iar pentru asta sunt remuneraţi la negru (şi nu la Obama mă refer) cu un mic cadou (business la cheie, şpagă, comision). Aştept ca miniştri să renunţe şi la 20% din parandărăt. Aspect ce ar conta clar mult mai mult la îmbogăţirea reală a bugetul de stat.
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin