vineri, 2 octombrie 2009

S-a dat liber la autobuze… şi vise năruite


Visul lui Vasile Blaga s-a îndeplinit. A pus mâna, din nou, pe Interne(al patrululea ministru în ultimele 9 luni), după ce postul îl pierduse pe timpul guvernării lui Tăriceanu. Astfel, "Buldogul" se întoarce în funcţie, ca interimar, unde s-a grăbit să-şi preia mandatul şi a făcut deja câteva schimbări de personal.

Pe de altă parte, visul declarat de Băsescu s-a năruit. Sau mă înşel. De fapt, nu...
Traian Băsescu a declarat în urmă cu nouă luni, după depunerea jurământului de către miniştrii Cabinetului Boc, că, în sfârşit, şi-a văzut visul cu ochii - un guvern transparent susţinut în Parlament, asumat de o majoritate parlamentară, cel mai puternic pe care România l-a avut în perioada postdecembristă. "Doresc să mulţumesc ambelor partide că au fost capabile să realizeze compromisul în interes public. Am convingerea că nu a fost un compromis uşor. A fost, totuşi, un compromis care nu compromite. A fost un comproimis făcut pentru a trece peste o etapă dificilă şi vreau să cred că acest guvern îşi va duce misiunea până în 2012 cu perioada de dificultate economică depăşită. Este probabil cel mai puternic guvern din perioada postdecembristă din punct de vedere al susţinerii parlamentare", emitea şeful statului, pe 22 decembrie 2008.

Acum, însă, visul său s-a destrămat. Bineînţeles că năruirea a fost provocată de el. Pe motiv că Dan Nica, fost ministru pesedist la Interne, prea s-a burzuluit că nu sunt autobuze de închiriat pe perioada alegerilor, fiind oarecum tendenţios în a demontra că există suspiciuni de fraudare a alegerilor, Boc a ameninţat cu remanierea. E clar că Boc-ul nu a acţionat de capul lui, ci după capul cheliosului de la Cotroceni.

Deh! Ce ţi-e şi cu visele astea prezidenţiale? Se destramă cât ai zice peşte. Chiar, răzgândacul o fi peşte?...
Se poate înţelege, având în vedere care a fost motivaţia de la care a plecat ruperea coaliţiei PSD-PD-L, şi că există autobuze de închiriat. Sâc!
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin