luni, 17 august 2009

„Robocop” revine... cu mesaj de la „Zeus”!


A înviat Stolo! Nu mai auzisem nimic de el, de ceva timp. Nici o demisie, nici o renunţare. Nimic.
Recent, însă, acesta a revenit în prin plan şi dă cu bâta în balta... PD-L.
Ca prim-vicepresedintele PDL ce se găseşte, Theodor Stolojan susţine că Guvernul a procedat greşit mărind bugetul Ministerelor Tineretului şi Turismului, deoarece nu se poate vorbi de solidaritate când unii miniştri cheltuie "în neştire" bani pe activităţi festiviste. "Nu poţi să accepţi asemenea lucruri indiferent cât de necesare sunt asemenea cheltuieli festiviste", a remarcat Stolojan.
Bineînţeles că, mesajul acestuia, deşi ar părea surpinzător, având în vedere că vine din partea unui lider democrat-liberal şi este îndreptat spre alţi lideri PD-L, are şi niscaiva mesaje subliminale.
Criticile celui mai mare răzgândac din istoria României sunt un fel de a atenţiona că “gata cu chefurile, că ne prind aştia!”
Pentru a înţelege mai clar mesajul trimis de Stolojan, ar trebui să ţinem cont şi de recentele scandaluri, cu implicări ministeriale. Filmul cu scene de doi bani, dar care au costat cateva sute de mii de euro aruncaţi pentru campania fiicei lu` tata, Eba, la europarlamentare, în care scenariu şi regia a fost semnate de Monica Ritzi. Scandalul, finalizat la nivel mediatic, nu are prea mari şanse de rezolvare sau rezoluţie ori vreo etichetă oficială de vinovăţie îndreptată împotriva fostului ministru, cu urmări penale. De asemenea, controversele legate de Elena Udrea în gestionarea fondurilor Ministerului Turismului, aflate în cercetarea unei comisii parlamentare. Toate acestea trimit într-o postură nu tocmai plăcută din punct de vedere electoral pedeleul prezidenţial. Şi se apropie cu paşi repezi alegerile.
Practic, Stolo le arată pisica celor din Guvern, chiar şi lui Boc, că doar el conduce sau ar trebui să conducă inclusiv chindiile organizate din mulţi bani publici ale celor două ministere, atestând că nimeni nu e indispensabil, atâta timp cât interesul băsescian este cel care dictează. Aşadar, nu îl văd bine nici pe Boc, nici ca prim-ministru (nu îl vedeam bine oricum, de cele mai multe ori netrecând nivelul de înălţime al biroului), nici ca şef de partid, dar nici pe Udrea. Asta dacă nu îşi revin pe cale imagistică să poată să-i facă campanie lui „Zeus”.
blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin